Veïns d’Amer consideren innecessària i nociva la variant inclosa en el POUM

Han presentat 237 firmes en contra i esperen que atenguin les seves al·legacions

Un grup de veïns contraris a la construcció d’una variant a Amer constituiran una plataforma i estan disposats a mobilitzar-se en contra del projecte. Segons els crítics amb els plans de l’equip de govern (CiU i ERC), el traçat de la carretera per l’est del municipi, entre el riu Brugent i la urbanització Solivent, és nociu i innecessari.

Veïns del nucli urbà, de Solivent, del pla de Malloles i del disseminat de Sant Climent han fet saber el desencís perquè l’Ajuntament ha recuperat el vell projecte de variant, que el 2011 ja va provocar oposició del consistori i dels veïns. De manera col·lectiva, els veïns han presentat 237 firmes en contra del pla general aprovat al gener, que inclou la variant. Altres veïns van signar a títol individual.

Segons les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, els crítics assenyalen que el pla territorial de les comarques gironines (PTCG), aprovat de manera definitiva el setembre del 2010, no inclou cap traçat de la variant. L’alcaldessa, Maria Rosa Vila (CiU), va dir fa unes setmanes que, tot i que la variant sigui al POUM, això no vol dir que l’Ajuntament hi estigui a favor. Vila va dir, a més, que els veïns podran opinar.

Impacte “no calculat”

L’escrit presentat a l’Ajuntament explica que veïns d’Amer, “entre el nucli urbà de Solivent i cases del Rieral”, es veuran afectats per la variant. Els contraris a l’obra sostenen que la via afectarà catorze habitatges del rieral i que el projecte “no ha calculat l’impacte acústic i social ni la inviabilitat ni l’explotació de les finques ni l’impacte socioeconòmic al potencial ecoturístic a prop del Voramera”.

Segons expliquen els veïns, el traçat preveu una tercera rotonda a l’altura del Rieral, entre dos d’existents, i “no soluciona els problemes de mobilitat dels amerencs”. En el ple extraordinari de maig, Junts per Amer (4 regidors) va demanar que el POUM, i la variant, fossin retirats. CiU (5) i ERC (2) s’hi van oposar.

Pels veïns, la variant és innecessària i nociva per a l’entorn natural. Creuen que l’administració hauria de potenciar el transport públic i treure més rendiment de les actuals infraestructures.

En contacte amb la Generalitat, l’ajuntament d’Amer està estudiant les al·legacions al projecte. Fa uns mesos, va incorporar un advocat per donar-hi resposta legal.

LA XIFRA
7 vots en contra va rebre la proposta de retirar el nou pla general d’Amer, que inclou la variant, en el ple del maig.
Amer. Foto del terreny on està prevista que passi la variant d'Amer, segons ha inclòs l'ajuntament en el pla general.

Amer. Foto del terreny on està prevista que passi la variant d’Amer, segons ha inclòs l’ajuntament en el pla general.

A continuació l’enllaç de la notícia: